Szolgáltatásaink

IDŐPONTFOGLALÁS KÉNYELMESEN, BÁRMIKOR, BÁRHOL...

A VÁRAKOZÁSI IDŐ CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN SZOLGÁLTATÁSAINKHOZ FOGLALHAT IDŐPONTOT HONLAPUNKON AZ ONLINE IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZERÜNKÖN KERESZTÜL, MOBIL ESZKÖZEI VAGY SZÁMÍTÓGÉPE SEGÍTSÉGÉVEL. Javasoljuk, hogy komplikáltabb esetekben, telefonon egyeztessen időpontot állatorvosainkkal rendelési időben. Az Online Időpontfoglaláshoz KATT IDE. 

ÁLTALÁNOS SZŰRŐVIZSGÁLAT

Rendelőnkben lehetőséget biztosítunk laboratóriumi szűrővizsgálatokra, melyek nagy részét helyben tudunk végezni, másokat akkreditált laboratóriumban. Emellett digitális röntgen készülékkel rendelkezünk, mellyel különböző izületi szűréseket (diszpláziák, stb.) végezhetünk.

VÉRPARAZITA SZŰRÉS

A klímaváltozás miatt Magyarország területén is megjelentek olyan szúnyogfajok, amelyek a bőrférgességet és a szívférgességet terjesztik. A férgek lárvái a vérben élősködnek és mikroszkópos vizsgálattal kimutathatók. A DunakanyarVet Állatorvosi Rendelőben elvégezzük a kórokozó kimutatását és szükség szerint a kezelésben is segítséget nyújtunk.

VÉDŐOLTÁSOK

A DunakanyarVet Állatorvosi Rendelőben vállaljuk kutyák, macskák, vadászgörények, nyulak védőoltásainak beadását. A védőoltások díja magában foglal egy klinikai vizsgálatot is. Az általunk használt oltóanyagok a legmagasabb minőségű termékek közé tartoznak. Személyre szabott tanáccsal segítjük az optimális oltási program kiválasztását.
Az egyes állatfajokon általunk végzett oltások:
• KUTYA: Parvo, Szopornyica, Hepatitis, Parainfluenza, Leptospira, Borrelia, Veszettség, Kennel köhögés
• MACSKA: Panleukopenia, Calici, Herpes, Leukozis, Veszettség, Mikrosporon gomba
• VADÁSZGÖRÉNY: Szopornyica, Veszettség
• NYÚL: Myxomatosis, Vérzéses betegség

LÁGYLÉZER TERÁPIA AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATBAN

A lágylézer kezelés a károsodott szövetek biostimulációját idézi elő egy összerendezett, irányítható, nagy energiájú fénynyaláb segítségével.
A sejtekbe jutó lézersugár számos biokémiai folyamatot indít el. Serkenti a sejtek szaporodását, regenerációját és az immunrendszert. Csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és a duzzanatot. A károsodott funkció gyorsabban helyreáll és a sebgyógyulás felgyorsul, míg az egészséges funkciók nem változnak. Csillapítja a fájdalmat, csökkenti az izomfeszülést, serkenti az érellátás megújulását és gyorsul a szőrnövekedés is.
Ennek a sokféle pozitív hatásnak köszönhetően széleskörűen lehet alkalmazni mind traumás, mind akut és krónikus gyulladások kiegészítő kezeléseként. Hatásos fülgyulladás, fogászati és szájgyulladások, neuritisek, krónikus rhinitis esetén is. A bőrgyógyászatban kiemelkedően hatékony.
A lágylézer kezelésnek számos előnye van, nincs mellékhatása, többször ismételhető, más kezelésekkel jól kombinálható és gyors eredményt hoz. Mivel a kezelés fájdalommentes, az állatok közreműködőek a beavatkozás során. A kezelést kúraszerűen, heti 1-3 alkalommal lehet végezni, az adott esettől függően.

Főbb alkalmazási területek:
• Krónikus, nehezen gyógyuló, műtét utáni sebek
• Ízületi kopás, porckopás, csontritkulás
• Ízületi gyulladás
• Sérülések (húzódás, vérömleny, szalag-, izom- vagy ínszakadás, csonttörés)
• Ínhüvelygyulladás, izomgyulladás, csonthártyagyulladás
• Csigolyák és porckorongok degenerációja
• Izombetegségek
• fülgyulladás, fogászati és szájgyulladások
A fájdalom erőssége a kezelések számával folyamatosan csökken, és általában 3-4 kezelés után megszűnik, majd megindul a javulás. A traumás és sportsérülések gyógyulási idejét a lágylézer-terápia jelentősen lerövidíti! Hámsérülések, horzsolások, műtét utáni sebek esetén elősegíti a normális szövetek regenerációját, nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyulását is megindítja. Fogászati kezelések, szájsebészeti műtétek, után a lágy- és csontszövet gyógyulását felgyorsítja.

FOGÁPOLÁS ÉS SZÁJHIGIÉNIA

A rendszeres fogkőeltávolítás az egészségmegőrzés egyik legfontosabb tényezője. Az elhanyagolt fogak fogínygyulladáshoz, a fogak elvesztéséhez vezetnek és sajnos más szervek (szívbelhártya, vesék) megbetegedését is okozhatják. A fogkövességre főleg kistestű fajták hajlamosak, náluk különös gondot kell fordítani a fogak védelmére. Rendelőnkben korszerű ultrahangos depurator készülékkel végezzük a fogkövek eltávolítását. A megelőzést személyre szabott tanáccsal segítjük.

MIKRO-CHIP BEHELYEZÉS

A kutyák mikro-chippel történő megjelölését törvény teszi kötelezővé 2013. január 1-től. Az állatorvos által a bőr alá beültetett rizsszemnyi chip egy 15 számjegyből álló egyedi számsort tartalmaz, amely egy erre alkalmas készülékkel leolvasható. Ha elveszne, eltűnne a kutya otthonról, az állatorvosoknál és állatmenhelyeken megtalálható leolvasó készülékkel leolvassák a chip számát és egy zárt, internetes adatbázisból máris visszakereshetők a gazdi által regisztrációkor megadott elérhetőségek. Figyelem! Ha változnak a regisztrációkor megadott adatok (telefonszám, e-mail cím, cím, tulajdonos), értesítsék állatorvosukat, aki aktualizálja az adatokat. Az adatbázis hozzáférése csak állatorvosok számára biztosított, így a személyes adatokkal való visszaélés lehetősége kizárt. Kötelező veszettség oltást csak mikro-chippel megjelölt kutya kaphat.

TELJES KÖRŰ BELGYÓGYÁSZATI BETEGELLÁTÁS

A belgyógyászati vizsgálat során a belső szervek működésének vizsgálatát értjük. Ennek során szükség esetén röntgen, ultrahang, labor vér ill. vizelet vizsgálatot is végzünk helyben, a rutin fizikális vizsgálatok mellett.
Egyes betegségek tüneteikben hasonlóak lehetnek, azonban a betegség kimenetele más és más lehet. Emiatt minden beteget igyekszünk a legteljesebben kivizsgálni, hogy a legjobb és legmegfelelőbb kezelést nyújthassuk. Minden esetben folyamatos tájékoztatást adunk az állat tulajdonosának, ide értve a probléma leírását, a kezelési lehetőségeket, a prognózist és természetesen a költségeket.
Ezekben az esetekben is óriási segítség a helyben meglévő magas szintű műszerezettség, többek között a legmodernebb digitális röntgen készülékünk. Így a pontos diagnózisok felállítását követően azonnal el tudjuk indítani a célzott gyógyszeres kezeléseket.

SEBÉSZET

LÁGY- ÉS CSONTSEBÉSZETI ELÁTÁS
A kisállatpraxisban előforduló legtöbb lágyszöveti és ortopédiai műtétet el tudjuk végezni rendelőnkben. Altatógép, légzésmonitor, pulsoximéter teszi biztonságossá a műtéti beavatkozásokat. Ivartalanítások, daganatműtétek, sérülések, csonttörések, orthopédiai műtétek ellátása teszik ki a beavatkozások többségét.

SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS, IVARTALANÍTÁS
Műtéti praxisunk gyakori elemei az ivartalanítási műtétek, az ivarszervi daganatok eltávolítása. Szükség esetén ellési segítségnyújtást és császármetszés műtétet is végzünk.

ULTRAHANG ÉS ENDOSZKÓPIA VIZSGÁLAT

ULTRAHANG VIZSGÁLAT
Rendelőnkben korszerű ultrahang készülék segíti a diagnosztikai munkát. A vizsgálat egyszerűen, altatás és fájdalom nélkül elvégezhető, a legtöbb állat jól tűri. Ezzel a vizsgáló módszerrel fontos információkhoz juthatunk a belső hasi szervek állapotáról. Szív ultrahang vizsgálatra speciális, kizárólag evvel foglalkozó kollégához küldjük pácienseinket, ahonnan a megfelelő diagnózissal, és kezelési tanáccsal ellátva jönnek vissza további kezelésre.

ENDOSZKÓPIA
Endoszkópos készülékünkkel a felső légutak egy részét, emellett a nyelőcső és a gyomor nyálkahártyáinak vizsgálatát végezzük.

DIGITÁLIS RÖNTGEN

Nagy teljesítményű digitális röntgenberendezés segíti a diagnosztikai munkánkat. Segítségével a kisállatpraxisban előforduló bármilyen röntgenvizsgálatot el tudjuk végezni, legyen az egy madár szárnycsontja, vagy egy bernáthegyi medencei felvétele. A felvételeket email-en továbbítani tudjuk a gazdi felé, vagy a konzultáns rendelőbe.

LABORDIAGNOSZTIKA

LABORDIAGNOSZTIKA
A korszerű állatorvosi diagnosztika az esetek nagy részében nem elégedhet meg a fizikális vizsgálattal, gyakran kerül sor kiegészítő vizsgálatok végzésére is. Egyik leggyakoribb ilyen vizsgálat a vérminták elemzése. A minták nagy részét helyben tudjuk vizsgálni, speciálisabb vizsgálatokhoz a mintákat futárszolgálat szállítja a laborokba, így az eredmény legkésőbb 24 órán belül rendelkezésre áll az esetek nagy részében. Laborpartnereinknél dolgozó állatorvos kollégáink egyetemi oktatói múltja és korszerű műszerparkja a garancia a korrekt laboreredmények szolgáltatására és a szakszerű leletértelmezésre.

MIKROBIOLÓGIAI VIZSGÁLAT
Mikroszkópos vizsgálattal rendelőnkben azonnal diagnózishoz jutunk, vagy el tudjuk dönteni, hogy milyen irányban induljunk kedvence esetleges fertőző betegségeinek gyógyításában. További vizsgálatokhoz akkreditált laboratóriumba küldjük mintáinkat.

VIZELETVIZSGÁLAT
A vér vizsgálata mellett gyakran válik szükségessé a vizeletminták elemzése. Különösképpen a vesék megbetegedése és hormonális kórképek esetén nélkülözhetetlen ez a vizsgálati módszer. Bizonyos vizsgálatokat a rendelőnkben el tudunk végezni, a speciálisakat laborszolgáltatónknál végeztetjük el.

PARAZITOLÓGIAI VIZSGÁLAT
Rendelőnkben elvégezzük a behozott vagy általunk vett székletminták parazitológiai elemzését. A bélférgek nagy részének közegészségügyi jelentősége is van, mert az ember egészségét is veszélyeztethetik. A parazitológiai vizsgálattal meggyőződünk arról, hogy kedvencünk nem férges és nem jelent veszélyt a környezetében élő emberekre, állatokra.

HOMEOPÁTIA

A klasszikus homeopátia holisztikus, mellékhatásoktól mentes európai gyógymód, melyet már több mint 200 éve eredményesen alkalmaznak állatoknál is.
A páciens számára kiválasztott homeopátiás szer aktivizálja a szervezet öngyógyító törekvéseit, és helyreállítja testi-lelki egyensúlyát.
Heveny és idült betegségek egyaránt gyógyíthatók homeopátiával.
A homeopátia azonban nem helyettesíti a sebészi beavatkozásokat és az intenzív ellátást. Anatómiai elváltozások (pl.: szívhibák) vagy súlyos betegségek végső stádiumai nem gyógyíthatók, de gyakran kedvezően befolyásolhatók.
A hagyományos orvosláson kívül eső problémák (pl.: viselkedészavarok) szintén eredményesen kezelhetők ezzel a módszerrel.

Dr. Löbmann Csilla doktornővel egyeztessen homeopátis kezelési időpontot!

TERÁPIÁS KUTYAMASSZÁZS

A gyógyító érintés – az egyik legősibb és legtermészetesebb gyógymód, mely az állatokra éppoly pozitívan hat, mint az emberre.

A Terápiás Kutyamasszázs a svéd- és thai masszázs elemeiből álló, elsősorban kutyákra kifejlesztett hatékony, főként rehabilitációs jellegű masszázs. Olyan kutyusok állapotjavítása a célja, akik valamilyen baleset, mozgásszervi műtét vagy sérülés miatt rehabilitációra szorulnak.

Sikeresen alkalmazható mozgásszervi betegségben szenvedő kutyáknál (pl. dysplasia, porckorongsérv, szalagsérülés, bambuszgerinc, CEC, stb.), genetikailag kialakult mozgásszervi betegségeknél, időskori megbetegedések (pl. öregkori összizületi gyulladás) esetén, és fájdalom csillapításában.

A Magyar Állatorvosi Kamara 2016-ban kiadott szakmai állásfoglalása alapján a Terápiás Kutyamasszázs kezelés a fizioterápiás módszerek mechanoterápiás csoportjába tartozik és olyan tevékenységnek része, mely kizárólag állategészségügyi szolgáltatás részeként, csak az állatorvos által felállított diagnózis alapján, állatorvos javaslatára és szakmai felügyeletével végezhető.

Ennek megfelelően rehabilitációs masszázs előtt mindenképpen egyeztessen állatorvosával és kérjen diagnózist!

A kutyamasszázs, ahogy az embereknél is, jól esik a kutya testének, lelkének. A masszázzsal pluszban kapott gyógyító, lazító, jóleső érzésért, a kutya szervezete és a kutya maga is hálás lesz gondoskodó gazdijának.

Kérjük, Gaál Enikő, okl. terápiás kutyamasszőrünkkel egyeztessen időpontot.

KUTYA KOZMETIKA

Új frizurát szeretne kis vagy nagy kutyájának? Netán meleg a bunda? Vagy tán egy hosszabb kóborlás után csapzott lett cicája? Esetleg illatos fürdővel szeretné meglepni kis kedvencét? Kutyakozmetikusunk szeretettel vár minden fajta szépülni vágyó kutyát és cicát nagy gubanctól a kis igazításig, esetleg karomvágással kombinálva…

Kérjük, Sipos Mónika okl. kutyakozmetikusunkkal egyeztessen időpontot.

ÁLLATÚTLEVÉL KIADÁS

Az Európai Uniós állatútlevél sorszámozott, kétnyelvű okirat. Célja, hogy a mikrochippel megjelölt, kedvtelésből tartott állatot (kutyát, macskát vagy vadászgörényt) gazdája karantén nélkül is átvihesse az egyik EU országból a másikba.
Az igazolvány tartalmazza a kedvtelésből tartott állat és tulajdonosa, valamint az útlevelet kiállító állatorvos azonosító adatait, az állat védőoltásait, egyéb kezelését és minden, az állat egészségére vonatkozó lényeges információt.
Az útlevél elsősorban az EU egész területén előírt veszettség elleni oltás megtörténtét bizonyítja: tartalmazza az utolsó veszettség elleni védőoltás dátumát, érvényességi idejét, az oltóanyag számát, lejáratának idejét, gyártási számát.
Ezen kívül az egyéb oltások igazolásai is benne vannak, továbbá tartalmaz egy, a klinikai vizsgálattal és hitelesítéssel kapcsolatos rovatot is, így alkalmas arra, hogy az állatútlevelet olyan tagállamokba, ahol az előírások szigorúbbak (például: Nagy-Britannia, Norvégia, Svédország), sőt egyes Unión kívüli országokba való utazáshoz is felhasználjuk.
Magyarországon az állatútlevél kiállítására minden olyan állatorvos jogosult, aki rendelkezik az illetékes állategészségügyi hatóságtól az ebek veszettség elleni védőoltásának végzésére vonatkozó engedéllyel. 2008. szeptember 1-től minden magán-állatorvos alanyi jogon jogosult erre. Az állatútlevél egy sorszámozott, szigorú számadású okirat, melyet a jogosult állatorvosok a Magyar Állatorvosi Kamarától szereznek be. Kiállításakor egy adatlapot is ki kell tölteni. Az adatlapon szereplő adatokat az útlevelet kiadó állatorvosnak 10 napon belül kötelező bevinnie a Magyar Állatorvosi Kamara internetes kisállat-nyilvántartó programjába (www.petvetdata.hu).
Az állatútlevél addig érvényes, amíg a benne igazoltak érvényessége a származási tagország nemzeti szabályozásának megfelelően tart. Egyes országok és oltóanyagok esetén ez három évet is jelenthet. A veszettség elleni oltás Magyarországon évente kötelező, így a magyar útlevelet 365 nap letelte után csak akkor lehet használni, ha az állatot egy éven belül újraoltattuk, és ezt az útlevelében az állatorvos igazolta. Egy 3 hónapos, először oltott kölyök esetében csak 6 hónapig érvényes az oltás, és így az útlevél is.
A veszettség elleni védőoltást az uniós irányelvek szerint csak a vakcinázástól számított 21 nap elteltével lehet érvényesnek tekinteni, addig tehát az útlevél sem érvényes. A folyamatos, a mindenkori 365 napon belüli újraoltás esetén azonban nem előírás a 21 napos várakozási idő.
A kisállat-útlevéllel kapcsolatosan további információ a www.petpassport.hu oldalon érhető el. Az országonkénti sajátosságok menüpont alatt az Európai Unióban hatályos jogszabályokról, valamint egyes Unión kívüli országokba való ki- és beutazásról tájékozódhatnak.

IDŐPONTFOGLALÁS KÉNYELMESEN, BÁRMIKOR, BÁRHOL...

A VÁRAKOZÁSI IDŐ CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN SZOLGÁLTATÁSAINKHOZ FOGLALHAT IDŐPONTOT HONLAPUNKON AZ ONLINE IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZERÜNKÖN KERESZTÜL, MOBIL ESZKÖZEI VAGY SZÁMÍTÓGÉPE SEGÍTSÉGÉVEL. Javasoljuk, hogy komplikáltabb esetekben, telefonon egyeztessen időpontot állatorvosainkkal rendelési időben. Az Online Időpontfoglaláshoz KATT IDE.